7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (2023)

Mui Ne is een klein vissersdorpje in het zuiden van Vietnam. Ondanks dat er tegenwoordig meer hotels dan vissershuizen te vinden zijn, heeft Mui Ne de charme van het kleine vissersdorpje weten te behouden. Het leven is er nog heerlijk authentiek en je krijgt een mooi inkijkje in hoe de vissers van Vietnam hier al decennia lang leven. Ook zijn er toffe activiteiten vanuit Mui Ne te ondernemen zoals surfen en quad rijden door de zandduinen. Benieuwd naar wat er allemaal nog meer te doen is? In dit artikel lees je alle tips voor Mui Ne!

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (1)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (2)

De meeste mensen reizen vanuit Hoi An, Dalat of Ho Chi Minh naar Mui Ne. Hieronder lees je hoe je vanuit deze bestemmingen naar Mui Ne kunt reizen.

Van Hoi An naar Mui Ne

Met de nachttrein: De nachttrein is een goede keuze om van Hoi An naar Mui Ne te reizen. De nachttrein vertrekt in Da Nang dus je zult eerst van Hoi An naar het treinstation van Da Nang moeten reizen. Dit is een klein uurtje rijden en hiervoor kan je de taxi of de bus pakken. In Da Nang stap je op de nachttrein die je in zo’n 13 tot 15 uur naar Binh Thuan brengt. Om een zo comfortabel mogelijke reis te hebben is het aan te raden om een eerste of tweede klas slaapwagon te reserveren. Eenmaal aangekomen in Binh Thuan, is het nog een klein uurtje rijden naar Mui Ne.

Met het vliegtuig: Wil je graag vliegen? Dan kan je vanaf Da Nang een vlucht nemen naar Ho Chi Minh. Je zult dus eerst van Hoi An naar het vliegveld van Da Nang moeten reizen. Dit is een rit van een klein uurtje. Vanaf Da Nang airport vliegen meerdere maatschappijen direct naar Ho Chi Minh en tickets kosten vaak rond de €50 enkele reis. Let op: vanaf Ho Chi Minh is het nog 200 kilometer naar Mui Ne, daar doe je ongeveer drie uur over. Je zult dus waarschijnlijk een nachtje in Ho Chi Minh moeten slapen en de dag daarna verder reizen naar Mui Ne.

Met de bus: Er worden busritten aangeboden van Hoi An naar Mui Ne maar dit is zeker niet de meest comfortabele manier om deze route af te leggen. De bus doet er namelijk zo’n 20 uur over. Geen andere keuze? Bekijk dan de actuele vertrektijden en reserveer alvast een plekje in de bus.

Van Dalat naar Mui Ne

Met de bus: De reis van Dalat naar Mui Ne duurt 4 uur. Check alle vertrektijden en reserveer alvast een plekje in de bus.

Met de taxi: Ben je even klaar met de bus dan kan je er ook voor kiezen om met een taxi van Dalat naar Mui Ne te reizen. De taxi doet er 3 uur over en kan je hier boeken.

Van Ho Chi Minh naar Mui Ne

Met de trein: Stap op het treinstation in Ho Chi Minh op de trein naar Binh Thuan. Deze reis duurt ongeveer 3,5 uur. In Binh Thuan is het nog een klein uurtje rijden naar Mui Ne. Reserveer hier je treinticket.

Met de bus: De busreis van Ho Chi Minh naar Mui Ne duurt ongeveer 4,5 uur. Bekijk alle actuele vertrektijden en reserveer alvast je busticket.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (3)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (4)

Mui Ne is niet ontzettend groot, maar wel de ideale plek om even wat rust te pakken op het strand en te genieten van de diversiteit aan landschappen.

Leer kitesurfen in Mui Ne

Mui Ne behoort tot de top 10 beste plekken ter wereld om te kitesurfen. Kitesurfers van over de hele wereld reizen hierheen om zich te laten voorttrekken door hun kite. De maanden oktober t/m april zijn goede maanden om te kitesurfen, met december en januari als populairste maanden. In de ochtend zijn de omstandigheden vaak nog aan de milde kant en in de middag wordt de wind sterker en de golven groter.

Ben je zelf een kitesurfer of lijkt het je leuk om dit te leren dan kan je bij C2Sky zowel kite’s huren als lessen nemen. Deze kiteschool is van de Nederlandse Liz en hier kan je rekenen op professionele kite instructeurs. Je kunt ervoor kiezen om alleen een introductieles te volgen, maar als je de volledige basis onder de knie wilt krijgen moet je meerdere dagen lessen volgen.

Surfen in Mui Ne

Is surfen meer jouw ding? Goed nieuws! De golven in Mui Ne lenen zich ook perfect om op een surfboard te stappen. Het is leuk om één of meerdere surflessen te nemen wanneer je nog nooit of niet vaak hebt gesurfd. Van wie kan je dat beter leren dan van een local die al jaren lang in Mui Ne surft? Tuan is een super enthousiaste surfleraar die goed Engels spreekt en hij legt je graag alle kneepjes van het vak uit. Binnen mum van tijd sta jij op je plank de golven te trotseren! Boek hier de surfles met Tuan.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (7)

Cocktails drinken bij Pineapple

Je komt natuurlijk ook naar Mui Ne om te genieten van zon, zee en strand. De stranden van Mui Ne nodigen niet perse uit om er met je handdoek op te liggen. Ik ben op zoek gegaan naar een alternatief en dat heb ik gevonden. Bij beachbar Pineapple is het namelijk heel relaxt. Tussen de palmbomen zijn veel leuke zitplekken gecreëerd en overal hangen lampjes en lampionnen. Plof neer op een beanbag en bestel een lekkere cocktail en wat hapjes. Genieten!

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (8)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (9)

Breng een bezoek aan de rode en witte zandduinen

Een van de populairste dingen om te doen in Mui Ne zijn het bezoeken van de rode en witte zandduinen. De rode zandduinen grenzen aan het stadje en liggen dichtbij de zee. Door de sterke zeewind veranderen de duinen continu. Ieder uur worden er nieuwe zandvormen gecreëerd en dit maakt het extra bijzonder. Het mooiste moment op de rode zandduinen te bezoeken is tijdens de zonsondergang. Het rode zand kleurt nog roder en het is prachtig om vanuit hier de zon onder te zien gaan. Daarnaast kan het zand erg heet aan je voeten worden wanneer je overdag gaat en het zonnig is.

De witte zandduinen zijn een stuk groter dan de rode zandduinen en liggen op 26 kilometer afstand van Mui Ne. Je kunt ervoor kiezen om zelf op de scooter naar de zandduinen te rijden of om in een jeep te stappen. Met deze jeep tour bezoek je zowel de witte als de rode zandduinen en je kunt voor de zonsopkomst of zonsondergang kiezen. Let op, deze jeep is enkel vervoer en met deze jeep ga je niet de duinen in. Het sandboarden en quadrijden kun je bij aankomst nog bijboeken.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (10)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (11)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (12)

Bewonder het lokale leven en struin over de Fishing Harbour

Zet je wekker vroeg want in Mui Ne krijg je een uniek kijkje in het authentieke leven van de Vietnamese vissers. In de vroege ochtend is de gehele zee bezaaid met kleurrijke vissersbootjes en er zijn héél veel mensen op de been. Je ziet vrouwen met grote manden richting de zee lopen, klaar om de vangst van de vissers in ontvangst te nemen. Op het strand worden de gevangen zeedieren vervolgens verkocht in grote ronde bakken. Authentiek, maar ook wel heel schrijnend. Op het strand wordt ontzettend druk onderhandeld. Een bijzondere en indrukwekkende plek.

Tip: Ga in de vroege ochtend want dan komen de vissers met hun gevangen vis terug naar de Fishing Harbour.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (13)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (14)

Maak een wandeling door de Fairy Stream

De Fairy Stream is een ondiep stroompje dat omgeven is door unieke natuur. Hier kan je een verkoelende wandeling maken, op je blote voeten door het stroompje. Het water is perfect van temperatuur omdat het zo ondiep is. Een fijne plek om even af te koelen terwijl je geniet van de indrukwekkende natuur om je heen. Tijdens de wandeling kan je op meerdere plekken een koude kokosnoot of een lekker ijsje kopen. De wandeling door de Fairy Stream duurt ongeveer dertig minuten en eindigt bij een kleine waterval. Hierna loop je vervolgens dezelfde route weer terug naar het startpunt van de Fairy Stream.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (15)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (16)

May Bowls Muine – Begin je dag gezond bij May Bowls Muine. Hier serveren ze lekkere fruitbowls met toppings zoals chiazaad, kokos en amandelen.
A Sunday in August – Zoetekauwen en koffieliefhebbers opgelet want hier scoor je de lekkerste koffie en milkshakes.
Sunset on The Beach – Voor een lekkere cocktail in combinatie met Vietnamese snacks ben je hier aan het juiste adres. Het restaurant heeft een gezellige bohemian sfeer en vanaf het terras kijk je zo uit over de zee. De zonsondergang kun je niet zien aan deze kant van het strand maar de lucht kleurt prachtig roze aan het einde van de dag.
Good Morning Vietnam – De beste Italiaan van Mui Ne.
El Cafe Vegan Vegetarian Food – Dit is een leuk vegetarisch tentje waar je onder andere taco’s, falafel en verschillende Indiase gerechten kunt eten.

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (17)

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (18)

MiNhon Hotel Muine is een charmant hotel waar comfort hoog in het vaandel staat. Je verblijft in een mooie kamer met airconditioning, een moderne badkamer en een heerlijk bed want uniek is voor Vietnamese begrippen! Er is een fijn zwembad dat omringd is door tropische planten en er zijn gratis fietsen te leen. Verblijf je graag in een hostel waar je de gezelligheid van activiteiten en feestjes op kunt zoeken? Dan is iHome Backpacker Resort waar je moet zijn. Hier kom je makkelijk in contact met andere reizigers en er is een lekker zwembad. Is een rustig hostel meer jouw ding dan is Eva Hut Mui Ne Beach Hostel perfect. Hier verblijf je nog eens direct aan het strand!

7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (19)MiNhon Hotel
7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (20)iHome Backpacker Resort
7 Tips die je niet mag missen in Mui Ne, Vietnam - REISJUNK (21)Eva Hut Mui Ne Beach Hostel
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated: 03/05/2023

Views: 6234

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.